Contacteaza-ne:   0722.297.041

Radiologie

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Radiologie Programeaza-te

Necesitatea radiografiei dentare

 

 

Investigațiile radiologice reprezintă un ajutor important pentru medicul dentist.

Un diagnostic corect și complet nu poate fi pus, în unele cazuri, decât după vizualizarea radiografiilor, acestea fiind necesare atât pentru diagnosticarea și tratarea unor urgențe dentare, cât și pentru realizarea unui plan de tratament.

De asemenea, venim și în ajutorul pacientului, care evită, astfel, deplasarea și pierderea inutilă de timp pentru realizarea unor radiografii.

 

 

 

Radiologie dentară digitală de ultimă generație

 

Centrul nostru este dotat cu două cabinete de radiologie cu aparatură de ultimă generație. Realizăm două tipuri de radiografii: radiografii periapicale retroalveolare și radiografii OPG (ortopantomograma).

 

Radiografia retroalveolară este o radiografie mică pe care se pot vizualiza 2-3 dinți, dar de asemenea foarte utilă, oferind detalii despre rădăcinile dinților și parodonțiului marginal și apical de la nivelul lor, putându-se decela afecțiuni parodontale, leziuni carioase, recidive de carie/carii secundare marginale, chisturi, granuloame, fracturi. Un alt beneficiu este folosirea acestui tip de radiografie în tratamentele endodontice, atât pentru vizualizarea canalelor radiculare, cât și pentru verificarea succesului obturației de canal.

retroalveolara

 

Ortopantomograma (O.P.G.) reprezintă o investigație radiologică de ansamblu a întregului aparat dento-maxilar. Se vizualizează toate elementele dentare, întreg parodonțiul, oasele de susținere, articulațiile temporo-mandibulare, dar și elementele de vecinătate ale dinților, precum sinusul maxilar, fosele nazale sau canalul mandibular. Este foarte utilă pentru a avea o imagine generală și a ghida planul de tratament, însă în anumite situații clinice nu oferă detalii. Este indicată în reabilitările orale, implantologie, chirurgie, ortodonție, pedodonție, astfel – nu de puține ori – se întamplă să se depisteze la efectuarea unei O.P.G. dinți incluși sau supranumerari, anodonții (lipsa dintelui), chisturi odontogene sau ale oaselor maxilare, eventuale leziuni tumorale sau fracturi.

opg

Siguranța pacientului

 

Aparatura digitală conferă un plus de calitate imaginii oferite, cu cea mai mică doză de radiații, astfel expunerea necesară pentru efectuarea unei radiografii dentare este mai mică decât expunerea la radiațiile exterioare ambientale în timpul unei plimbări pe jos prin oraș. În plus, spațiul de radiologie, autorizat de CNCAN, este dotat cu accesorii de protecție a pacientului. În timpul radiografiei vă protejăm cu un șorț special de plumb, care este pus peste umeri și vă protejează de la gât până la mijloc.

Radiografia este un document medical ce rămâne atașat la fișa pacientului, acesta putând să îl vizioneze oricând sau să solicite o copie în format electronic, pe e-mail.


Programari

Nume, Prenume*:
Telefon*:
E-mail*:
Data preferata a programarii*:
Detalii:
 
*campuri obligatorii
 

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
M?d?lina Gherghina 24.07.2023
Excelent
Profesionalism
Grija pentru pacient, empatie ?i mult profesionalism.Mai rar am întâlnit asta in sistemul medical. Recomand !!
M?d?lina Gherghina 24.07.2023
Excelent
Grija pentru pacient, empatie ?i mult profesionalism.Mai rar am întâlnit asta in sistemul medical. Recomand !!
Isabela 06.09.2022
Excelent
Profesionalism.
Va multumesc!Am venit speriata si dezamagita la Dvs.Cu calm si rabdare mi-ati redat zâmbetul si încrederea.
Aboneaza-te la newsletter!