Contacteaza-ne:   0722.297.041

Pedodontie

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Programeaza-te
Pedodonția, numită și stomatologie pediatrică, este specialitatea stomatologică care desfășoară măsuri de prevenție terapeutice pentru copii și adolescenți, cuprinzându-i și pe cei cu necesități speciale de tratament.
 

Care este cea mai potrivită vârstă pentru a merge la medicul stomatolog pediatru?

 
Este recomandată consultarea unui medic pedodont cât mai curând după apariția primilor dinți, în vederea respectării unor măsuri de igienă și profilaxie dentară adaptate vârstei. AAPD (Asociația Americană a Medicilor Dentiști Pediatri) recomandă părinților să vină cu cei mici la medicul stomatolog încă de la vârsta de 1 an, în vederea monitorizării erupției dentare, măsurilor de igienă dento-parodontală și pentru a preveni leziunile odontale precoce. În plus, este sănătos să mergeți cu cel micuț la medicul pedodont de la această vârstă, chiar dacă poate părea prea timpuriu, deoarece, în timp, copilul va ști că este un obicei normal și nu va dezvolta frică de dentist.
 

Afecțiunile dentare la copil

 

Afecțiunile orale la copii și adolescenți sunt multiple, însă majoritatea au premergătoare caria dentară. Este greșită ideea că nu trebuie să tratăm un dinte cariat pentru că este de lapte și dinții „se vor schimba”, pentru că infecția dintelui se poate extinde către pulpa dintelui („nerv”), în osul înconjurător și la dinții definitivi, perturbând erupția și provocându-le acestora defecte mai mult sau mai puțin grave de structură, anomalii de formă sau culoare, pentru care copilul va trebui să vină repetat la stomatolog, iar tratamentul poate fi mai complicat și mai costisitor. Apelăm la părinți și îi sfătuim ca pentru orice afecțiune dentară pe care o are copilul sau adolescentul să se prezinte la o consultație la cabinet și să nu se inspire din diverse leacuri din popor sau de pe internet!
 

Sfaturi utile pentru părinți:

 

  • Discutați cu copiii dvs. în termeni optimiști despre dentist, încercând să setați încă de acasă sentimente pozitive în legătură cu această vizită.
  • Nu folosiți amenințările sau exagerările. De exemplu, puteți să le povestiți despre dinți strălucitori și despre ce zâmbet frumos vor avea după vizita la dentist.
  • Încercați să evitați să folosiți anumite cuvinte, ca de exemplu ”durere”, ”injecție”, ”ac”, ”înțepătură”, ”seringă”, ”nu te va durea deloc”, ”nu-ți face nimic doctorul” etc.
  • Evitați orice negație! Creierul uman recunoaște mult mai repede negația și poate duce la anxietate. În loc de ”nu ți se va întâmpla nimic”, îi puteți spune ”te vei simți minunat, fii fericit că ai grijă de dinții tăi”
  • În cabinet, în mod normal, stau 3 persoane: medicul, asistenta, pacientul. Copilul poate intra cu părintele dacă este foarte mic.
  • !!! Atenție !!! Nu intră toată familia copilului în cabinet, ci îl așteaptă în sala de așteptare. Orice persoană în plus reprezintă o sursă atât microbiană, cât și de anxietate.
  • Nu vă alarmați dacă micuțul nu este foarte relaxat, această reacție înseamnă doar că nu se simt încă destul de comfortabil cu noul lor rol de pacient. Acest nou rol, precum și relația dintre medic și pacient se va dezvolta în timp, pe măsură ce micuțul pacient se va acomoda.
  • Nu le faceți promisiuni în privința recompenselor pe care le vor primi la sfârșitul consultației, acestea îi vor face pe copii să gândească ”dacă primesc ceva în schimb, înseamnă că ceea ce urmează va fi probabil neplăcut…”
  • Permiteți-ne ca medicul sau personalul nostru să fie cei care recompensează după efectuarea vizitei. La rândul dvs. veți putea încuraja și răsplăti verbal copilul.
  • Nu vă lasați afectat în cazul în care copilul dvs. plânge. Copiii se tem adesea de tot ceea ce este nou și străin, iar plânsul este doar o reacție firească la frică.
 
Fără frică și fără durere – nu o spunem doar noi, ci și pacienții noștri care ne recomandă mai departe părinților care trebuie să meargă cu cei mici într-un cabinet de stomatologie.  

Programari

Nume, Prenume*:
Telefon*:
E-mail*:
Data preferata a programarii*:
Detalii:
 
*campuri obligatorii
 

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Isabela 06.09.2022
Excelent
Profesionalism.
Va multumesc!Am venit speriata si dezamagita la Dvs.Cu calm si rabdare mi-ati redat zâmbetul si încrederea.
Olteanu Jenica 02.09.2021
Excelent
Foarte multumita!
Un medic excelent, o persoana minunata! Ma bucur ca am intalnit-o, m-a tratat cu multa rabadare si profesionalism, asistentele si personalul de la receptie, au fost foarte atente si dragute. Am vazut un colectiv grozav in clinica Imadenta, recomand cu incredere aceasta clinica.
Gianina Bescheret 14.07.2021
Excelent
Un profesionist
Aboneaza-te la newsletter!