Contacteaza-ne:   0722.297.041

Protetica

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Protetica Programeaza-te

Când apelăm la protetica dentară?

 
Protetica dentară se ocupă cu refacerea dinților prin lucrări fixe (incrustații, fațete, coroane și punți dentare) sau lucrări mobile sau mobilizabile (proteze parțiale, proteze totale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi).
 
Atunci când caria dentară cauzează distrucții de dimensiuni mari, obturațiile dentare nu mai sunt suficiente pentru a asigura o restaurare rezistentă a dinților și se recomandă coroane dentare artificiale. Dacă în urma multiplelor leziuni dinții au fost extrași spunem că este „edentație”, adică un spațiu fără dinți, aceștia fiind înlocuiți prin lucrări protetice fixe (punți) sau prin proteze. Apelăm la proteze dentare atunci când nu mai avem suficienți dinți care să sprijine o restaurare protetică fixă.

 

Ce materiale folosim?

 
Există o multitudine de materiale folosite pentru lucrări protetice. La Imadenta găsim echilibrul perfect între rezistență, estetică și confort, iar prin colaborarea cu tehnicienii noștri dentari excelent pregătiți, alegem cele mai bune materiale pentru fațete, coroane, punți și proteze.
 
Lucrarea metalo-ceramică este indicată pentru restaurarea morfologiei și funcționalității coronare a dinților frontali sau laterali afectați de diferite leziuni (leziuni carioase, leziuni traumatice, abraziune etc.), pentru corectarea anomaliilor coronare de formă, volum, culoare, cât și din punct de vedere protetic, ca element de agregare a punților dentare parțiale, ca element de ancorare a protezelor parțiale scheletate, ca elemente de menținere a dinților mobilizabili irecuperabili și în tratamentul de echilibrare ocluzală. Metalo-ceramica reprezintă echilibrul dintre rezistență (dată de metal) și estetică (datorată ceramicii).
 
Lucrările ceramice pe suport de zirconiu (ceramica zirconia) nu cauzează niciun fel de alergie în contact cu țesuturile moi ale cavității bucale și nici nu colorează țesuturile dentare. Este o tehnologie modernă și are multiple avantaje:
  • Rezistență
  • Estetică
  • Șlefuire minimă
  • Lucrările de zirconia se pot folosi atât în zona dinților frontali (incisivi și canini), cât și în zona laterală (premolari, molari)
  • Compatibilitate cu țesuturile orale
  • Eliminarea colorațiilor și gustului metalic (ca la lucrările metalice)
  • Adaptare marginală bună
  • Confort maxim
 

Ce etape presupune?

 
Dinții care au suferit distrucții trebuie curățați de orice urmă de țesut carios și trebuie preparați de medicul dentist sub formă de bont dentar ce va primi coroana dentară artificială. Se realizează o amprentă ce se trimite în laboratorul de tehnică dentară.
În următoarele ședințe se realizează probe pentru a verifica ceea ce s-a realizat de către tehnicianul dentar, se stabilește culoarea pe care o vor avea coroanele dentare și, când totul este perfect, coroanele dentare se fixează prin cimentare.
Dacă este vorba de o proteză parțială sau totală, tratamentul poate necesita 2-3 sau mai multe ședințe în plus, în funcție de complexitatea cazului, însă medicul dentist este cel care vă va spune ce etape presupune aplicarea protezelor și durata tratamentului.
 
În Clinica Imadenta se realizează următoarele tipuri de lucrări:

Programari

Nume, Prenume*:
Telefon*:
E-mail*:
Data preferata a programarii*:
Detalii:
 
*campuri obligatorii
 

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Florea 30.09.2023
Excelent
Doamna doctor, doresc sa va mul?umesc pentru profesionalismul ?i experien?a dumneavoastr? cât ?i întregii echipe dumneavoastr?.
Radu Daniel 12.01.2022
Excelent
Profesionalism maxim, ?i mult respect pentru pacien?i. Nota 10. Mul?umesc frumos pentru serviciile dumneavoastr?. RECOMAND TUTUROR !!!
Cristina 06.01.2022
Excelent
Nota 10 pentru Dna Dr Buda si pentru tot personalul!!
Aboneaza-te la newsletter!