Contacteaza-ne:   0722.297.041

Ortodontie

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Ortodontie Programeaza-te

Cui se adresează tratamentul ortodontic?

 

Ortodonția are beneficii atât în cazul copiilor, cât și la adulți. Dacă nu sunt semne grave, vizibile de la o vârstă foarte mică, vârsta cea mai potrivită pentru a merge la ortodont este de 8-9 ani. La această vârstă, îndreptarea poziției dinților se realizează mai ușor, însă puteți beneficia de tratament ortodontic la orice vârstă. Trebuie să rețineți, totuși, că la vârsta adultă tratamentul durează mai mult, datorită faptului că oasele maxilare nu mai au elasticitatea din copilărie.

 

Când este timpul să te prezinți la medicul specialist ortodont?

 

În afara faptului că poți observa o poziție anormală a dinților care te deranjează vizual, estetica fiind principalul motiv pentru care pacienții se adresează direct medicului ortodont, trebuie să știi că există anumite semne sau simptome care nu trebuie ignorate, indiferent că este vorba despre persoana ta sau despre copilul tău.

 

Cu toate că medicul ortodont este cel care pune diagnosticul și recomandă un tratament individualizat, poți ține cont de următoarele repere:

 

Există două tipuri de aparate dentare : fixe și mobile.

 

-Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, începând cu vârsta de 8 ani. Ele au dezavantajul că succesul tratamentului depinde de voința copilului de a purta aparatele conform indicațiilor medicului specialist.

 

-Aparatele fixe se folosesc începând cu 12 ani. Astăzi este chiar o modă să porți aparat dentar. Având în vedere că aproximativ 2% din populaţia globului au dinţii perfecţi, trebuie să ne îngrijorăm atunci când aspectul estetic al danturii noastre are de suferit. Îndreptarea dinţilor nu reprezintă doar estetica. Principalul punct care se urmăreşte într-un tratament ortodontic este obţinerea unei funcţionalităţi corecte. Dacă funcţionează bine, este şi frumos, însă acest lucru nu se aplică şi invers. Dacă este frumos nu înseamnă neapărat că este şi funcţional, se urmărește și corectarea ocluziei dentare.

 aparate ortodontice

Un specialist în ortodonţie şi ortopedie dentofacială este expert în mişcarea dinţilor, poate ajuta oasele să crească corect şi poate lucra cu pacientul să ajute dinţii să rămână în poziţia corectată. În colaborare cu medici specialişti endodonţi, parodontologi, implantologi, proteticieni, chirurgici maxilo-faciali, chiar şi în cazul adulţilor, zâmbetul de Hollywood poate fi obținut.

 

Medicul specialist ortodont va ști ce aparat se potrivește pentru fiecare pacient în parte și, împreună cu pacientul, poate alege tipul de aparat dentar (mobil, fix cu brackets metalici, fix cu brackets safir, incognito etc.)

 

În Clinica Imadenta puteți beneficia de tratament ortodontic cu aparate mobile, dar și fixe. Medicul specialist Dr. Dan Mărîi se va ocupa ca zâmbetul dvs. să fie unul perfect!


Programari

Nume, Prenume*:
Telefon*:
E-mail*:
Data preferata a programarii*:
Detalii:
 
*campuri obligatorii
 

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
M?d?lina Gherghina 24.07.2023
Excelent
Grija pentru pacient, empatie ?i mult profesionalism.Mai rar am întâlnit asta in sistemul medical. Recomand !!
Irina B. 17.03.2023
Excelent
Super!
Personal profesional si disponibil. Am apreciat empatia fata de pacient. Recomand!
Soare Ana-Andreea 23.06.2021
Excelent
Cei mai buni!!!
Aboneaza-te la newsletter!