Contacteaza-ne:   0722.297.041

Endodontie

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Endodontie Programeaza-te

Tratamentul endodontic (“tratamentul de canal”) este necesar când pulpa dintelui se inflamează ireversibil sau se necrozează (moare). Tratamentul endodontic asigură sănătatea rădăcinilor și păstrarea dintelui în condiții de bună funcționare pentru o perioadă îndelungată de timp.

Pentru aceasta, mai trebuie indeplinită o condiție obligatorie: restaurarea coronară a dintelui tratat (obturație, coroană de acoperire, etc.), care trebuie să fie realizată la timp (maxim o lună de la finalizarea tratamentului endodontic). Astfel se previne reinfectarea canalelor.

 
Endodonția este specializarea stomatologică ce se ocupă cu tratamentul canalelor radiculare ale dinților sau, mai comun spus, de scoatere a nervului dintelui urmată de tratarea canalelor și obturarea/sigilarea acestora.
 
 
Tratamentul de canal presupune o deosebită atenție și îndemânare din partea stomatologului și reprezintă cheia succesului într-o restaurare protetică sau odontală.  Tratamentul de canal radicular presupune îndepărtarea pulpei dentare, un ţesut conjunctiv ce conţine vase de sânge şi fibre nervoase din centrul dintelui. După ce se extrage pulpa dentară deteriorată, afectată de boală sau necrozată, se curăţă spaţiul rămas, se prepară şi se obturează („obturația de canal” definitivă). Aceasta este procedura de sigilare a canalului radicular.
În trecut, dinţii cu pulpa deteriorată sau afectată de boală erau extraşi în totalitate. În prezent, tratamentul de canal radicular salvează mulţi dinţi care altfel ar fi fost pierduţi.
Menționăm încă o dată că tratamentul nu este finalizat după obturația de canal, ci trebuie realizată restaurarea coronară definitivă, fie printr-o „plombă” sau incrustație, fie prin coroane realizate în laborator, cu sau fără sisteme de retenție (pivoți).
 
 

Endodonție la microscop.

Clinica Stomatologică Imadenta beneficiază de unul dintre cele mai performante microscoape dentare din lume, microscopul dentar Leica, acesta având optică și iluminare la un standard foarte ridicat, necesare în efectuarea corectă a tratamentului de canal.

Microscopul dentar vine în sprijinul medicului dentist specialist, cât și pacientului și oferă posibilitatea obținerii unor rezultate chirurgicale excelente. Prin calitatea optică premium se observă toate detaliile anatomice, o imagine bine luminată și clară.
Astfel crește șansa de reușită a tratamentul endodontic și, implicit, scade riscul eșecului și complicațiilor ulterioare unui tratament de canal eșuat. De asemenea, pacientul poate observa ulterior procedurile chirurgicale înregistrate în camera full HD a microscopului.

 
endodontie la microscop 
 

La Imadenta încercăm tot posibilul să menținem pe arcadă acei dinți care mai pot fi păstrați! Puneţi pe primul loc sănătatea dvs. orală şi colaboraţi cu medicul dentist şi nu alegeţi calea uşoară, de a extrage dinţii care pot fi salvaţi, chiar dacă un tratament se întinde pe o perioadă mai lungă, dar este mai indicat!


Programari

Nume, Prenume*:
Telefon*:
E-mail*:
Data preferata a programarii*:
Detalii:
 
*campuri obligatorii
 

Review-uri

(3 review-uri)
Ratingul general al produsului:
5.0 (3 review-uri)
5 stele
(3)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota
Marcela Gavrila 22.07.2022
Excelent
Profesionalism ,comunicare , respect pentru pacient. Recomand!
Corina Vasile 07.09.2021
Excelent
Cinci stele
Servicii excelente, profesionalism des?vâr?it. Mul?umesc frumos dna Dr. Marici!
Soare Ana-Andreea 23.06.2021
Excelent
Cei mai buni!!!
Aboneaza-te la newsletter!