Contacteaza-ne:   0722.297.041

Inhalosedare

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Programeaza-te
 
Inhalosedarea cu protoxid de azot (nitrous sedation sau funny gas) reprezintă o metodă de sedare conștientă, ce induce pacientului o stare de relaxare și cooperare, dar care permite păstrarea căilor respiratorii deschise și menținerea stării de conștiență a pacientului, precum și toate reflexele nealterate, copilul (sau adultul anxios) putând comunica ușor cu cei din jurul său.
Folosirea protoxidului de azot în combinație cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimți nicio senzație de teamă. După terminarea tratamentului, medicul întrerupe administrarea protoxidului de azot și administrează pacientului pentru un interval de câteva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a substanței inhalate.
 
Metoda presupune administrarea de protoxid de azot (N2O) amestecat cu oxigen prin intermediul unei măşti conectate la un aparat şi fixată etanş la nivelul nasului.
Persoana care urmează să fie inhalosedată este aşezată în poziţie culcată sau semiculcată, iar medicul îi monitorizează concentraţia în oxigen cu ajutorul unui pulsoximetru (dispozitiv care „prinde" în cârlig degetul arătător). Doza de gaz ilariant creşte treptat, uneori fiind suficientă o concentraţie de 20% pentru a induce relaxarea.
Pacientul se simte bine, uneori este chiar euforic, iar în tot acest timp, pulsul, tensiunea arterială, rata respiraţiilor, reflexele şi pupilele sunt normale.
 
 

Care sunt avantajele inhalosedării cu protoxid de azot?

Acționează rapid: După doar câteva minute de la administrare, stresul va fi transformat într-o stare de relaxare.
Nivelul sedării poate fi controlat: Nivelul sedării cu protoxid de azot poate fi controlat în funcție de nivelul optim al relaxării.
Timpul de recuperare este scurt: În decursul a 3-5 minute după întreruperea administrării, efectele dispar cu desăvârșire din organism. De fapt, protoxidul de azot este singura modalitate de sedare care nu are efecte pe termen lung care să afecteze capacitatea de a conduce. Vei avea o senzație de prospețime și vei putea să îți continui activitățile zilnice.

 

In Clinica Imadenta puteți beneficia de sedare conștientă, inhalosedare !


anestezie usoara, stomatolog ieftin, inhalosedare, inhalosedare copii, dentist cu inhalosedare

Programari

Nume, Prenume*:
Telefon*:
Email*:
Data preferata a programarii*:
Detalii:
 
*campuri obligatorii
 

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al articolului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai citit articolul?
Spune-ti parerea acordand o nota articolului
Acorda o nota
Aboneaza-te la newsletter!